Maska - Miloš Crnjanski (1. izdanje 1918)

Maska - Miloš Crnjanski (1. izdanje 1918)
Artikal: 15338 : Tezina: 0.22 kg
Zalihe: 0 u zalihama
Izdavač:
Opis: 1. izdanje prve knjige M. Crnjanskog, Zagreb 1918, meki originalni + tvrdi nakn. povez, stanje skoro odlično, str. 85, slika autora, latinica, veoma retka, vidi opis i slike

0 RSD

Dodaj na listu

Maska, osim što je njegovo prvo štampano delo, najpreštampavanije je i najizvođenije dramsko delo Miloša Crnjanskog. Maska je takođe privukla najveći broj istraživača kako naše dramske tradicije, tako i onih koji se posebno bave dramama Miloša Crnjanskog. Njegov dramski opus čine tri drame. To su Maska (1918), Konak (1958) i Tesla (1966) koje su imale više izdanja. Ovo pogotovu važi za Masku koja je, od kada je prvi put objavljena 1918. godine, prošla kroz neverovatne kreativne izmene opisujući tako čudesan krug metamorfoza svog osnovnog teksta.

Prvo izdanje: Miloš Crnjanski, Maska: poetična komedija, Društvo hrvatskih književnika, Zagreb, 1918. Veoma retka u ponudi. Osim što je retka i po bibliotekama (samo 8 primeraka u 5 biblioteka u Srbiji), smatramo je jednom od najređih knjiga Crnjanskog na tržištu. Ovo se posebno odnosi na primerke kao što je ovaj, u odličnom stanju, sa originalnim broš omotom i slikom autora.