Osuđena bez suđenja - Vladan Dinić

Osuđena bez suđenja - Vladan Dinić
Artikal: 26200 : Tezina: 0.35 kg
Zalihe: 0 u zalihama
Izdavač:
Opis: Beograd 2013, meki povez, stanje skoro odlično, str. 208, latinica

496 RSD

Dodaj na listu

Dinićeva knjiga predstavlja zanimljivo svedočanstvo jednog novinara o gospođii Jovanki Broz, udovici josipa Broza Tita, doživotnog predsednika socijalističke Jugoslavije.

Jovanka Broz je posle smrti svog supruga ušla u spor sa političkim naslednicima njegovog režima, provela desetak godina u izolaciji i više od dve decenije u samoizolaciji.

Dinić je avgusta 1993, pre tačno dvadeset godina, uspeo da se sretne sa Jovankom Broz i uradi jedan opširan intervju koji je kasnije u nastavcima objavljen u "Večernjim novostima".

Knjiga "Šta mi je pričala Jovanka Broz" u svojoj osnovi ima upravo tekst tog intervjua, sa izdvojenim, autorovim komentarima. Autor u ostatku knjige prati nastojanja drugih novinara i publicista da objave razgovore sa Jovankom Broz i predstave ih javnosti kao autentične i eksluzivne ispovesti.

Tako je Dinić sastavio jedan zanimljiv kolaž koji, pored njegovog viđenja novinarskih nadmetanja i podmetanja oko intervjua sa Jovankom Broz, sadrži i svojevrstan pregled pisanja srpske i strane štampe, te razvoj interesovanja i pogleda javnosti o temama u vezi sa Jovankom i Josipom Brozom 1980.