Samopomoć - Samuil Smajls (1923)

Samopomoć - Samuil Smajls (1923)
Oblast: Psihologija
Artikal: 15692 : Tezina: 0.35 kg
Zalihe: 1 u zalihama
Opis: Beograd 1923, meki orig. povez, stanje odlično, str. 336, latinica

999 RSD

Dodaj na listu

Čedomilj Mijatović se krajem XIX veka poslužio svojim poznanstvima sa ondašnjim svetskim bogatašima, kako bi od njih izvukao savete za srpsku trgovačku omladinu, kako da mladi srpski trgovci jednog dana postanu "pošteni milioneri". Smatrajući da nema bogate i uspešne države, ako u njoj ne postoji veliki broj poštenih milionera, Čeda Mijatović je na osnovu svojih intervjua napisao i izdao knjigu "O uslovima uspeha", koja je do Drugog svetskog rata doživela 4 izdanja. Među raznim savetima, izdvaja se onaj o značaju prevođenja na srpski jezik svih dela Plutarha i Semjuela Smajlsa (Samuel Smiles 1812-1904, britanski pisac i reformator).

Citat:  "Milioner T. P. savetovao je da je Plutarh pravi i najpraktičniji udžbenik o uslovima uspeha. Posle Plutarha, na drugo mesto postavio je Smajlsa i njegova dela “o karakteru”, “o štedljivosti”, “o samopouzdanju” i “samopomoć”. “Prevedite za vaše mlade prijatelje Plutarha, prevedite im Smajlsa, i onda ste im dali u ruke čitavu, i to sasvim modernu, biblioteku dela, u kojima je sva filosofija uspeha iskazana“. "

Izvod iz knjige "O uslovima uspeha" možete pročitati na našem Blogu u tekstu pod naslovom "Čedomilj Mijatović o Rotšildima i kako postati milioner"