Devisova Filosofija smrti (Andrew Jackson Davis) - saopštio Kosta A. Simić, trgovac (1908)

Devisova Filosofija smrti (Andrew Jackson Davis) - saopštio Kosta A. Simić, trgovac (1908)
Oblast: Ezoterija
Artikal: 27290 : Tezina: 0.1 kg
Zalihe: 0 u zalihama
Opis: 1. srpsko izdanje, Beograd 1908, tvrdi povez, stanje skoro odlično, str. 60, ćirilica, veoma retka, vidi opis i slike

0 RSD

Dodaj na listu

Andrev Jackson Davis (11. avgust 1826. - 13. januara 1910) bio je američki spiritualista, vidovnjak, rođen u Blooming Grove u Njujorku od majke neobrazovane domaćice i oca obućara i alkoholičara. Iako neškolovan napisao je više dela. Često su ga nazivali Jovanom Krstiteljem modernog spiritualizma.

1844. godine, Andrev Jackson Davis je doživeo spiritualno iskustvo koje je promenilo tok njegovog života. Uveče 6. marta, Dejvisa je iznenada preplavila neka "moć" koja ga je dovela do toga da u stanju transa "poleti". Nakon što je došao do potpune svesti sledećeg jutra, našao se nekih 40 milja daleko. Tvrdio je da je tu upoznao dva vrlo istaknuta čoveka, koja je kasnije identifikovao kao filozofe Galena i šveđanina Emanuela Svedenborga, koji su, naravno, bili mrtvi. Takođe je tvrdio da je doživeo mentalno prosvetljenje i otkrovenje. Od tada pa nadalje, dosta je putovao i držao javna predavanja.

1845. godine, Dejvis je dostigao "viši stupanj vidovitosti" i u transu počeo da diktira svoje veliko delo: Principi prirode: njeno Božansko otkrovene i Glas čovečanstvu (The Principles of Nature: Her Divine Revelations and A Voice To Mankind) koje je nakon dve godine diktata u transu objavio 1847. godine. Takođe se bavio nekom vrstom magnetne terapije.

1908. godine je u Beogradu objavljena ova knjižica "Devisova Filosofija smrti" (The Philosophy of Death), međutim danas su kod nas njegovo ime i njegov rad nepoznati. Veoma retka, prema Cobiss-u 8 primeraka u fondovima svih naših biblioteka.