Priče od vode, sve ribe Srbije - Mihajlo Pantić, Milan Tucović (sa posvetom i orig. crtežom)

Priče od vode, sve ribe Srbije - Mihajlo Pantić, Milan Tucović (sa posvetom i orig. crtežom)
Artikal: 33950 : Tezina: 0.5 kg
Zalihe: 1 u zalihama
Izdavač: Sluzbeni glasnik
Opis: Primerak sa orig. crtežom i posvetom M. Tucovića na predlistu (datiran i potpisan), Beograd 2014, meki povez, stanje odlično, str. 137, ćirilica

7 080 RSD

Dodaj na listu
Besplatna dostava u Srbiji za ovaj artikal
Poručivanjem putem korpe možete birati Besplatnu dostavu
Lično preuzimanje kod nas u knjižari
Birajte preuzimanje u knjižari od utorka do petka od 15-18h

Milan Tucović (1965-2019) srpski slikar i vajar, autor je mnogobrojnih crteža u ovoj knjizi. Na predlistu knjige nalazi se njegov originalni svojeručni crtež iz 2017. godine, sa posvetom i potpisom. Format crteža: 24x19cm.

Rođen je 13. septembra 1965. u Požegi. Crtanje i vajanje je učio u ateljeu vajara Velimira Karavelića. Školu za industrijsko oblikovanje je upisao 1982. u Beogradu. Diplomirao je vajarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti Beogradskog univerziteta 1991. godine. Živeo je i radio u Beogradu. Preminuo je 2. avgusta 2019. u Beogradu. Tucović je bio jedan od vodećih slikara svoje generacije. U njegovom izrazu primetan je uticaj vajarstva, njegovog akademskog poziva, ali i jugoslovenskog nadrealizma i struje „fantastičnog slikarstva“ Leonida Šejke.  Dvadeset puta je samostalno izlagao i više puta učestvovao na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.