Kako otkriti zlo u sebi i drugima - Stajnberger/Colak/Milojkovic + CD

Kako otkriti zlo u sebi i drugima - Stajnberger/Colak/Milojkovic + CD
Oblast: Psihologija
Artikal: 3468 : Tezina: 0.34 kg
Zalihe: 0 u zalihama
Izdavač: Plato
Opis: Beograd 2006, meki povez, stanje odlicno, strana 220+CD, latinica

471 RSD

Dodaj na listu

Sveukupna desavanja u nasoj zemlji i svetu, u vidu ratova, medjusobnih sukoba, snaznog jacanja netrpeljivosti i destrukcije, uticala su na to da malo detaljnije pocnemo da razmisljamo o ljudskoj prirodi i o fenomenu dobra i zla u njoj:

Da li je zaista covek coveku vuk ili je mozda i gori od vuka? Nije li zastrasujuci podatak da je u periodu 1820 - 1945 god. svakih 68 sec. ubijen po jedan covek, a da se godisnje u svetu na proizvodnju oruzja potrosi cak $956 biliona, od cega polovina u Americi!? Da li je covek dobar samo zato sto nema prilike da bude zao? Da li postoji altruizam? Kome pomazemo? Ko su 10 najvecih svetskih zlikovaca? ...

Ovo su samo neka od pitanja na koja ce autori knjige Kako otkriti zlo u sebi i drugima, uglednog profesora i dugogodisnjeg dekana Filozofskog Fakulteta u Beogradu, Ivana Stajnbergera, psihologa Branislave Colak i doktora veterinarske medicine Nenada Milojkovica, pokusati da daju odgovor.

Knjiga Kako otkriti zlo u sebi i drugima, na zanimljiv i izazovan nacin daje odgovor na pitanje koje okupira nasu svest od nastanka covekove vrste do danas - Da li je covek dobar ili zao? Zeleci da sto obuhvatije iznesu problem i znacaj covekove prirode za njegovo ponasanje, autori su se koristili znanjem iz razlicitih naucnih disciplina: psihologije, sociologije, filozofije, antropologije i drugih, sa svih strana rasvetljavajucitu vecitu dilemu o covekovoj plemenitoj ili zloj prirodi.

Da autori ne bi ostali usamljeni u svojim razmisljanjima, na pitanje: Da li je covek dobar ili zao, u knjizi odgovaraju i istaknute licnosti iz naseg javnog i drustvenog zivota, predstavnici nauke, umetnosti, knjizevnosti, religije ...

Svoja razmisljanja sa autorima su podelili: knjizevnik i slikar, Momo Kapor; akademik, Dragoslav Mihajlovic; slikar i vajar, Olja Ivanjicki; protojerej-stavrofor, prof. dr Radovan Bigovic; Muftija sandzacki, Muamer Zukorlic; direktor Beogradske filharmonije, Ivan Tasovac; direktor Beo Zoo vrta, Vuk Bojovic; psiholozi, Miklos Biro, Petar Kostic i Veljko Djuric; biolog i geneticar, Nikola Tucic; knjizevnica i knjizevni kriticar, Bojana Stojanovic Pantovic; lekar, Vladimir Kostic i drugi.

Dizajn korica i ilustracija je poveren nasem ilustratoru Bobu Zivkovicu.