La Mia Vita - Adolf Hitler (1942)

La Mia Vita - Adolf Hitler (1942)
Artikal: 35298 : Tezina: 0.51 kg
Zalihe: 1 u zalihama
Autor: Adolf Hitler
Opis: Milano 1942, meki povez sa orig. kolor omotom, stanje vrlo dobro 4+, slika autora, str. 4+400+9, jezik: italijanski

8 496 RSD

Dodaj na listu

Adolf Hiler je napisao poseban predgovor za ovo italijansko izdanje Mein kampf-a iz 1942. godine, koji se ne nalazi u integralnim nemačkim izdanjima. U ovom italijanskom izdanju, autobiografski uvodni deo Mein kampf-a, objavljen je 1942. godine i preveden sa "La mia vita" (Moj život), u originalu "Mein Leben".

Majn kampf (nem. Mein Kampf) je knjiga koju je napisao Adolf Hitler, u kojoj se kombinuju elementi autobiografije i Hitlerovih političkih i ideoloških gledišta, koja su kasnija postala načela nacističke ideologije. Knjiga odražava većinu ideja i dela koja su došla do izražaja u Drugom svetskom ratu. Pogotovo je došao do izražaja Hitlerov antisemitizam i ideja Prodor na istok (nem. Drang nach Osten), koja zapravo zahteva od Nemaca proširenje na istok i stvaranje tzv. Lebensraum za generacije koje dolaze. Lebensraum je životni prostor, koji bi se nalazio na istoku Evrope, pogotovo Rusije).