Catena mundi 1-3 : Srpska hronika na svetskim verigama - priredio Predrag R. Dragić Kijuk

Catena mundi 1-3 : Srpska hronika na svetskim verigama - priredio Predrag R. Dragić Kijuk
Artikal: 29438 : Tezina: 8.7 kg
Zalihe: 1 u zalihama
Izdavač: Catena Mundi
Opis: Knjige 1-3, Beograd 2014-16, tvrdi povez sa omotom, stanje: odlično, str. 877+960+974, ilustracije, format: 30cm, ćirilica

13 998 RSD

Dodaj na listu

Enciklopedija Catena Mundi – srpska hronika na svetskim verigama, čiji je priređivač Predrag Dragić Kijuk, predstavlja sintezu Srba i srpstva dugu dva milenijuma. Knjiga uobličava duhovnu i civilizacijsku tradiciju i najznačajnije domete srpske istorije na Balkanu, sa jasnom porukom da srpski narod treba ozbiljnije da se okrene samospoznaji.

Catena mundi je zbirka istorijskih spisa i drugih publikacija koje su napisali različiti autori, a među mnogim poznatim imenima i vrsnim umova uvršteni su radovi: Miloša Crnjanskog, Vladete Jerotića, Radivoja Pešića, Aleksandra Solovjeva, Jovana Dučića, Rastka Petrovića, vladike Nikolaja Velimirovića i mnogih drugih…. Catena mundi je sinteza srpske istorije i duhovnosti u njenom dvomilenijumskom toku. To je „zbornik o srpstvu i Srbima, svemu onome što su činili i, naročito, onom čemu su težili, ujedno i bukvar i sveta knjiga“.