Formula stvaralastva. Kako postati pronalazac - Genadij Ivanov

Formula stvaralastva. Kako postati pronalazac - Genadij Ivanov
Oblast: Nauka
Artikal: 5930 : Tezina: 0.44 kg
Zalihe: 0 u zalihama
Izdavač: Kreativni centar
Opis: Beograd 1999, meki povez, stanje vrlo dobro 4+, strana 262, cirilica

471 RSD


Pisac ove inspirativne knjige nam predstavlja teoriju rešavanja izumiteljskih zadataka (skraćeno-triz), novu teoriju o stvaralaštvu u oblasti tehničkih nauka, čiji je autor ruski naučnik i pisac naučne fantastike Henrih Savlovič Altšuler, koji je triz namenio svima koji žele da razviju pronalazačke sposobnosti, unaprede kvalitet mišljenja i razviju nov način razmišljanja, primenljiv u konkretnim životnim situacijama: stvaraocima i svima onima koji pokušavaju da ovladaju istančanim zakonima prirode.

Triz, poseduje svoj jezik, sopstvene metode, instrumente i navodi nas na razmišljanje pomoću slika koje, deluju na najdublje, najskrivenije delove u nama, izazivajući predstave i asocijacije, dovodeći nas u prostor u kojem se misao slobodno kreće.

Kakav je smisao tehnološkog razvoja? Zašto nismo uspešniji pronalazači? Kako treba pronalaziti? I sam pronalazač, autor predočava proces razvoja pronalazaštva, od metoda ppokušaja i pogrešaka do inovacija visokog nivoa. Knjiga je namenjena učenicima završnih razreda osnovne i srednje škole.